LEVELSPORTKONCEPT: Značky LEVELSPORTKONCEPTU získaly šest hlavních ocenění na veletrhu ISPO 2016

28/01/2016 LEVELSPORTKONCEPT, Press -

KJUS rukavice co telefonují, POC chránič páteře který má vlastní airbag, zrcadlové brýle SWANS, které nejdou poškrábat, nebo třeba nový bezpečnostní systém zacvaknutí u skialpových holí LEKI. Tyhle produkty jsou všechny něčím výjimečné, ale jedno je spojuje – získali prestižní ocenění ISPO AWARD 2016. ISPO je největší veletrh sportovního vybavení v Evropě a každoročně se koná v Mnichově. Letošní ročník skončil ve středu 27.1.

ISPO_AW16_GoldWinner_Small_Web_Pos
Unikátní komplet lyžařského oblečení KJUS vás zahřeje v jakémkoliv počasí

Kjus 7 SPHERE, tento název si velmi dobře zapamatujte, jedná se o revoluční novinku, kterou představila letos na veletrhu firma Kjus. Jedná se o limitovanou edici oblečení, kdy v jednom stylovém boxu najdete oblečení do každého počasí na horách, tedy v teplotách od od -20°C do + 10°C. Balení obsahuje celkem 6 kusů oblečení, přičemž ze střední vrstvy se dá jednoduše vytvořit vesta, tedy sedmý kus. Hlavním benefitem je především funkce AC VENT, tedy patentované odvětrávání při pohybu a to u všech vrstev. Ty navzájem reagují a spolupracují spolu. Je tak docíleno maximálního tepelného komfortu. Celý komplet je pouze v černé barvě a dostupnost na každém trhu je v limitovaném počtu.

Telefonující rukavice Kjus? Sen každého lyžaře se stává realitou

Vylepšené prémiové lyžařské rukavice Kjus Men BT™ Glove jsou skvělou volbou pro náročné lyžaře, kteří nemohou dát bez telefonu ani ránu. Mají zabudovanou technologii Bluetooth, díky které rukavice slouží jako sluchátko a mikrofon zároveň a vy tak k vyřízení hovoru na svahu nepotřebujete nic víc než ji přiložit k uchu! Oproti loňskému provedení dostaly tyto jedinečné rukavice navíc ještě displej, který vám prozradí, kdo vám zrovna volá a nejen díky tomu získaly ocenění GOLD WINNER 2016.

Systém LEKI Trigger S Vertical nastavuje revoluci ve skialpových holích

Společnost LEKI vytvořila pro své skialpové hole technologii Trigger S Vertical. Běžecké i sjezdové hole systém Trigger S využívají již několik let, ale poprvé ho LEKI posunulo i do této kategorie. Skialpinisté potřebují mít volný úchop a systém Trigger S Vertical poskytuje maximální pohodlí. Mezi poutkem pro ruku a Trigger Loop se nachází elastický Flexi-pásek, který umožňuje snadné přeuchopení, aniž by došlo k odpojení hole. Ta zůstává spojena s rukou a zajišťuje flexibilitu směrem nahoru. Zároveň je systém velmi bezpečný a snižuje nebezpečí úrazu, protože odepnutí hole je velmi citlivé a nehrozí tak zaháknutí za překážku pod sněhem a vykloubení ramene. Pokud se lyžař dostane do laviny, je odhození hole prakticky stejně jednoduché jako při jízdě bez poutek. Na veletrhu byl tento systém oceněn jako GOLD WINNER 2016 na holi LEKI Tour Stick Vario, která disponuje mimo jiné technologií Speed Lock 2.

POC představil airbag jako součást nového chrániče páteře

Zní to skoro jako sci-fi, ale je tomu skutečně tak. Švédská společnost POC, která se zaměřuje zejména na inovace v oblasti bezpečnosti, ukázala v Mnichově revoluční chránič páteře POC Spine VPD 2.0 Airbag vest, který má v sobě zabudované airbagy. Tento systém se skládá z integrovaných čidel a používá velmi přesný algoritmus, který dokáže rozlišit blížící se pád od běžných sil spojených s alpským lyžováním. Pro detekci ztráty rovnováhy sleduje systém lyžaře provedením tisíce analýz pohybů za sekundu. Pokud je detekován pád, airbag se nafoukne za méně než 100 milisekund, aby poskytl ochranu krku, hrudníku, páteře, břicha a boků. V kategorii chráničů získal jednoznačně jednu z hlavních cen GOLD WINNER 2016.

Chraňte se tam, kde zrovna potřebujete

POC získal v kategorii chráničů ještě jedno ocenění a to za produkt POC Layer. Díky odvodu vlhkosti, udržení tepla, pohodlí a komprese, hrají základní vrstvy zásadní roli ve výkonu. Inovativní přístup společnosti POC k materiálům a bezpečnosti, poskytuje příležitost rozšířit využívání základních vrstev právě pro ochranu. Každý uživatel je tak schopen optimalizovat úrovně ochrany pomocí přizpůsobených podkladních vrstev a VPD vložek, které jednoduše vloží do tenké spodní vrstvy.

Japonské brýle SWANS si jen tak lehce nepoškrábete

Nové lyžařské brýle SWANS ROVO-MDH-SC získaly ocenění WINNER 2016 v kategorii brýlí. Jejich zrcadlové sklo je zalisováno spolu s polykarbonátovou pryskyřicí pomocí sofistikované filmové techniky světoznámého výrobce Yamamoto Kogaku Co Ltd. Vzhledem k pokročilému vývoji lyžařské optiky
se zrcadlová vrstva již neodlepuje od samotného skla, což byl dříve vždy problém u jakýchkoliv jiných brýlí. Právě proto, že tato vrstva bývá obvykle nanášena na sklo a velmi rychle se může poškodit.

Datum vydání Název Stáhnout DOC Stáhnout ZIP
28/01/2016 Značky LEVELSPORTKONCEPTU získaly šest hlavních ocenění na veletrhu ISPO 2016 – TZ DOC
28/01/2016 ISPO AWARDS 2016 – fotky ZIP