Řeznictví a bistro Mikrofarma vyhlašuje soutěž pro foodblogery „Vařím s Mikrofarmou“

15/03/2017 Mikrofarma, Press -

Nové pražské řeznictví s bistrem Mikrofarma pořádá soutěž pro foodblogery. Dnes startuje registrace soutěžících, kteří mají za úkol vymyslet a připravit jídlo z masa z Mikrofarmy. Výherce získává „rok s Mikrofarmou“. Vybrané recepty bude možné ochutnat i v bistru, které je součástí řeznictví. Mikrofarma Praha (8)

Mikrofarma je jedinečná jak kvalitou sortimentu, tak transparentností původu veškerého zboží, vysokým standardem prodeje a inovativním způsobem komunikace se svými zákazníky.
„V brněnských Maloměřicích jsme v roce 2014 vybudovali prostory vybavené moderní technologií, které nám slouží ke zrání hovězího masa za sucha ve visu po dobu několika týdnů, dále chladírny pro skladování dalších druhů masa a bourárnu. V tomto místě máme také naši první prodejnu, která nabízí kompletní sortiment masa v optimálním stavu ke konzumaci – tedy hovězí zralé – s výraznější vůní i chutí a mnohem jemnější konzistencí, divočinu odleželou, kuřata čerstvá. Vedeme i ty druhy masa, které bylo doteď umění sehnat: jehněčí, kůzlečí, bio perličky, zvěřinu nebo králičí,“ říká Alan Munteanu, zakladatel a spolumajitel Mikrofarmy.

Po dvou brněnských pobočkách úspěšný koncept expandoval také do Prahy. Mikrofarma na pražském náměstí Jiřího z Poděbrad se pro zákazníky otevřela v polovině prosince 2016. Od té doby prodejna i bistro fungovaly ve zkušebním provozu a ladily se detaily v novém prostředí. Na začátku února se Mikrofarma zapojila do festivalu Prague Wine Week 2017 a bylo zde možné ochutnat tzv. „Wine & Food tandemy“ – spojení oceněných vín ze soutěže Prague Wine Trophy s vybranými pokrmy. Oficiální otevření Mikrofarmy Praha proběhlo 22. února 2017.


Vařím s Mikrofarmou

Tématem soutěže je samozřejmě MASO. Vymyslete a připravte jídlo, které byste připravili pro své přátelé z masa z Mikrofarmy. Vyberte si maso s příběhem od místních zemědělců – hovězí, co zraje přímo u nás, vepřové z farmářských vepříků, bio jehněčí z Bílých Karpat nebo čerstvá kuřata z volného chovu – a pusťte se do toho! Výherce získává „rok s Mikrofarmou“ – na každý měsíc v roce speciální balíček produktů z Mikrofarmy či konzumaci v hodnotě 1000 Kč. Soutěžní recepty budou zveřejněny na www.mikrofarma.cz a vybrané recepty bude možné ochutnat i v bistru Mikrofarma.

Mikrofarma Praha (6)

Jak se zapojit?
1. Pošli e-mail na adresu jirak@mikrofarma.cz v období od 15. do 31. 3. 2017. Do předmětu napiš „Chci soutěžit“, e-mail musí obsahovat jméno, příjmení (případně pseudonym pod kterým si přeješ v soutěži vystupovat), odkaz na tvůj blog/ sociální síť.
2. Po registraci a potvrzení účasti dostaneš voucher na nákup masa v řeznictví Mikrofarma v hodnotě 500 Kč.
3. Nakup suroviny dle vlastního výběru a připrav jídlo pro svoje přátelé/ zákazníky bistra Mikrofarma v Praze. Příprava jídla by měla být kreativní, z běžně dostupných ingrediencí, přiměřeně rychlá tak, aby mohly být nejlepší recepty v bistru vyzkoušeny.
4. Vyfoť svůj výtvor a fotku/y s receptem pošli na jirak@mikrofarma.cz do půlnoci 30. 4. 2017. Do předmětu e-mailu napiš „Vařím s Mikrofarmou“. Zároveň přilož linky na recept na tvém blogu, sociálních sítích.
5. Zveřejni svůj recept s označením „Vařím s Mikrofarmou“ na svém blogu, případně sociálních sítích.

Podmínky soutěže naleznete zde.

Maso s příběhem

Maso řeznictví odebírá jen od místních zemědělců, kteří zvířatům zajišťují dobré podmínky a šetrnou porážku. Specialitou Mikrofarmy je suché vyzrávání hovězího masa, které probíhá ve vlastní zrárně po dobu 4–6 týdnů. Vepřové maso pochází z farmářských vepříků, bio jehněčí z Bílých Karpat, čerstvá kuřata z volného chovu. Tradičními postupy bez jakýchkoliv nežádoucích přísad či stabilizátorů zde vyrábí i vlastní výrobky. K dostání jsou např. výrobky pro děti, bezlepkové klobásky a další speciality. Mikrofarma svým zákazníkům nabízí i recepty a k masu vybírá vhodné víno.

Pokud zavítáte do Mikrofarmy a dáte si steak, dostanete k němu i tzv. Steak card s QR kódem. Jeho naskenováním se dostanete k podrobnějším informacím o konkrétním kusu masa. Z jaké farmy zvíře pocházelo, plemeno, stáří, čím bylo krmeno nebo jak dlouho probíhal proces zrání masa.

Mikrofarma Praha

www.mikrofarma.cz

Datum vydání Název Stáhnout DOC Stáhnout ZIP
15/03/2017 TZ_Řeznictví a bistro Mikrofarma vyhlašuje soutěž pro foodblogery DOC
15/03/2017 Mikrofarma Praha ZIP