Ingredience
500
g těstovin
400
g hrachových lusků (mražených)
2
lžičky olivového oleje
4
plátky silně řezané slaniny
200
g bohušovického SKYRU Natur
80
g parmezánu
Sůl
a mletý pepř
Šťáva
z půlky citronu
Hrst
čerstvé pažitky
Postup
Přiveďte
k varu velký hrnec slané vody a vložte do něho těstoviny. Těsně před tím, než
budou hotové, přidejte hrachové lusky a znovu přiveďte k varu. Mezitím
nakrájejte slaninu na malé kousky, zahřejte na pánvi olivový olej a za
občasného míchání slaninu opečte. V závislosti na tom, jak byla slanina
prorostlá, odlejte přebývající tuk, v pánvi by měly zůstat asi dvě polévkové
lžíce.
Slejte
těstoviny s lusky a po odkapání je smíchejte se slaninou. Přidejte SKYR a
parmazán. Pokud je směs příliš hutná, můžete přidat trochu vody. Dochuťte směs
solí, pepřem a šťávou z citronu. Podávejte ozdobené nastrouhaným sýrem a
nakrájenou pažitkou.